Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Huawei Media Pad T3 7

Huawei ForumHuawei Forum
unete izmene avgust 2018. Tableti

Često sam bio u iskušenju da se pitam, zašto kupiti manji tablet, osrednjih karakteristika? Možda je odgovor baš u samoj nameni tj. zavisi od toga ko će ga koristiti, vi ili vaši ukućani i za šta će se koristiti. Iz prve ruke sam imao prilike da istestiram jedan takav Huawei model „mini“ tableta koji je već neko vreme dostupan na rafovima prodavnica mobilnih uređaja i opreme. Ime mu je Media Pad T3 7.

Skromni mališa

Broj sedam u nazivu tableta sugeriše da je u pitanju model od sedam inča, tačnije 7,43", dakle malo veći od ekrana koji su danas "standard" kod mobilnih telefona. Sa debljinom od čak 8,6 mm nije baš „najtanji“ na tržištu, ali ako ništa drugo zgodniji je za držanje i u rukama ne „proklizava“ baš tako lako. Naime za izradu je upotrebljena legura aluminijuma, što mu daje poseban „feel“. Sa strane se uočavaju krupni tasteri za uključivanje i kontrolu jačine zvuka i „fiokica“ za microSIM (i microSD) kartice. Ekran rezolucije 600 x 1024 piksela je izrađen u popularnom 16 : 9 formatu, pa će uglavnom prilikom gledanja video snimaka i filmova biti ceo popunjen. Sa zadnje strane je kamera deklarisana na skromnih 2MP (bez blica) što je upotrebljivo isključivo ukoliko vam kvalitet fotki i snimka nije bitan, eventualno za neki kraći video chat i sl. Prednja je takođe 2MP – što je danas ispod proseka. Obavio sam par razgovora sa Skype-om i to je to – „može da prođe“ na granici neke pristojne upotrebljivosti (ukoliko imate dobre uslove osvetljenja naravno). Primećujem na gornjoj ivici iznad kamere 3,5 mm audio izlaz (slušalice se ne dobijaju u pakovanju), a na donjoj ivici mikro USB ulaz.

Što se samog čipseta tiče on je izrađen oko Mediatek arhitekture. Već pri prvom paljenju tableta sam mogao da pretpostavim da neće biti neki šampion brzine. Uostalom Media Pad T3 7 i ne cilja na brzinu. Mada reprodukcija multimedijalnog sadržaja mu ide sasvim ok. Mediatek-ov čipset uparen sa četvoro jezgarnim procesorom i Mali (450) grafikom neće posustajati ako mu prepustite reprodukciju youtube sadržaja, video materijala (HD rezolucije), čitanje vesti i stripova kao i pokretanje nekih manje zahtevnijih igara (Angry Birds npr.). Ali nemojte očekivati neka čuda, čim pootvarate gomilu web stranica, uključite navigaciju i još po neku igru istovremeno, počeće da „štuca“. Ako uzmemo u obzir da je verzija Android na Media Pad-u T3 zakucana na sedmu verziju (Nougat) to i nije neočekivano. Ipak tablet će veoma lepo raditi i služiće svrsi ukoliko ga ne pretrpavate aplikacijama, widgetima, temama i raznim drugim aplikacijama koje rade u “pozadini” i "jedu" radnu memoriju. U tome ide prilog da je radna memorija deklarisana na samo 1GB, pa ćete morati da pazite koliko je opterećujete. Memorija “za skladištenje” je 16GB što je sasvim ok za ovakvog “mališu”. Naravno uvek je možete proširiti kupovinom memorijske kartice, koje su sada i više nego povoljne. Baterija koja je deklarisana na 4800 mAh se pokazala kao odličan izbor – tablet je sa njom izdržao i višednevno korišćenje (nešto više od par dana), pa mu to predstavlja ozbiljan adut kao prenosnika video/muzičkog sadržaja.

Zaključak

Bilo da idete na more, planinu ili u vikendicu na odmor, na par dana ili više lako možete usnimiti serije i filmove, "Novinarnicu", "Stripoteku" i eventualno par nezahtevnih igara i eto zabave za vas i vaš podmladak. A uz to neće mnogo mesta zauzeti u prtljagu. Ako je uz to vaš podmladak u osnovnoj ili srednjoj školi, tablet će biti idealan poklon koji će im možda biti prvi „kompjuter“ na kojem će pretraživati Net, gledati YouTube, slušati muziku ili naučiti osnove Android OS-a. Samo naravno uvek pripazite na „neželjeni“ sadržaj, kao i vreme korišćenja koje mora da bude „ograničeno“. Eto našli smo mesto i namenu ovom "mališi", a za cenu od oko 100 evrića mislim da ni ne treba očekivati više.

Da li vi više volite tablete manjih formata ili većih?

Pišite, komentarišite, sherujte ako vam se dopao tekst....

Ugodan dan želi vam
Marko i tim Huawei foruma

Tagovano:
0