Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Huawei P20 ili P20 Pro - slatke muke :-)

Huawei ForumHuawei Forum
unete izmene avgust 2018. Telefoni

Kupovina novog telefona često je korak za koji se odlučujemo jednom u nekoliko godina, naročito ako kupujemo jedan od najboljih modela na tržištu. Stoga, ako već kupujemo novi telefon i odlučimo o jednom od najboljih modela na tržištu, bilo bi stvarno sramota da ne izaberete idealan telefon koji će u potpunosti zadovoljiti sve vaše potrebe. Prilikom izbora Huawei telefona, sam vrh ponude su modeli P20 i P20 Pro. Međutim, koji model od ova dva top telefona odabrati? Pokušaću da vam objasnim u sledećim odeljcima ovog teksta.

Kako bi izbegli konfuziju, odmah na početku ću reći Huawei P20 i Huawei P20 Pro su vrhunski uređaji. Već razmatrajući ove modele, odlučili ste se za najbolje što nudi tržište. Izbor modela P20 ili modela P20 Pro, izbor je nepogrešiv. Ali postoje neke bitne stvari koje odlikuju ove modele ponaosob, pa pogledajmo ključne razlike između ova dva Huawei rivala.

1. runda - Dizajn

Dizajnerski nastup Huawei P20 i P20 Pro vrlo je sličan. Oba modela predstavljaju zadnje trendove u dizajnu telefona s velikim ekranima i tankim ivicama. Zadnja strana otkriva jednu kameru više na P20 Pro i to je uglavnom to. Očekivano P20 Pro nešto je većih dimenzija, pa ako tražite kompaktniji telefon svakako je bolje pogledati P20. Takođe, u smislu zaštite od prašine i vode nešto veća otpornost je kod modela P20 Pro, sa IP67 standardom naspram IP53 kod modela P20. Prva runda nekako prolazi nerešeno. P20 dobija bodove na kompaktnost, a s druge strane P20 Pro je malčice otporniji.

2. runda – Ekran

Ekrani na Huawei P20 i P20 Pro definitivno će vas oboriti s nogu. Brilijantne boje, vrhunska vidljivost u svim uslovima i velika dijagonala ekrana osvajaju sve one koji traže puno radnog prostora na svom telefonu. P20 Pro nudi 6,1 inča u dijagonali, dok je na P20 ekran nešto manji i dijagonala se zaustavila na 5,8 inča. No, rezolucija je ista FHD+ tako da je utisak prilikom korišćenja gotovo identičan. Glavna razlika između uređaja je u tehnologiji izrade ekrana. Dok je na P20 Pro on baziran na OLED tehnologiji, Huawei P20 donosi standardni LCD panel. OLED ima svoje čari, no Huawei P20 predstavlja pravi primer kako bi ekran telefona trebao izgledati. I ova runda uprkos očiglednim razlikama prolazi izjednačeno. Stvar je više do vašeg ukusa, veći ili manji ekran? Recite nam u komentarima...

3. runda – Performanse

Treća runda prolazi munjevito. Baš onako kakve su i performanse Huawei P20 i P20 Pro. :smiley: Oba telefona pokreće inteligentni procesor HiSilicon Kirin 970 uz 4 GB RAM-a kod P20, odnosno 6 GB RAM-a kod P20 Pro. Za skladištenu memoriju na raspolaganju je 128 GB memorije. Iako oba uređaja lete na svojim performansama, blagu prednost u ovoj rundi uzima P20 Pro, samo zbog nešto više radne memorije.

4. runda – Kamera

I u četvrtoj rundi okršaja između Huawei P20 i P20 Pro, pobedu za dlaku osvaja model P20 Pro. Iako nema rasprave, oba ova telefona prave vrhunske fotografije, blaga prednost opet ide modelu P20 Pro. P20 Pro donosi set od čak tri kamere: jedne 20 MP crno bijele, 40 MP RGB kolor i 8 MP telefoto kamere. Sve tri zajedno daju zaista impresivne fotografije! :smiley: Međutim, niti arsenal kod P20 nije puno slabiji, donosi jednu 20 MP crno bijelu i 12 MP RGB kolor kameru. Kod oba modela sočiva i elektroniku izrađuje čuvena Leica.

I pobednik je...

Nakon četiri runde, rezultat je 4:2 u korist Huawei P20 Pro. U samoj završnici spomenimo kako je model P20 ipak povoljnija kupovina, pa ako je budžet nešto manji, model P20 donosi jedan bod i rezultat je 4:3 za model Huawei P20 Pro. Međutim, to je bilo i očekivano. Blaga prednost čini P20 Pro ubedljivo najboljim pametnim telefonom na tržištu, a tik uz njega je i manji P20. Koji god model odabrali, možete biti sigurni da niste pogrešili.

Koji je vaš favorit? Recite nam u komentarima :smile:

Ugodan dan želi vam
Marko i tim Huawei foruma

Tagovano:
0