Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Huawei MediaPad T3 10

Huawei ForumHuawei Forum
unete izmene avgust 2018. Tableti

Pre nekoliko dana opisali smo aktuelni Huawei kompaktni tablet, dijagone sedam inča i skromnih karakteristika (pogledajte ovaj link: https://www.huaweiforum.rs/discussion/109/huawei-media-pad-t3-7#latest). Ovog puta na testu sam imao njegovog „starijeg brata“, model MediaPad T3 10, a pored dijagonale od 10 inča i nešto ozbiljnijeg dizajna, donosi i osetno bolje performanse. Kakav utisak je ostavio na mene i kako se pokazao u realnom radu pročitajte u narednom tekstu.

Na prvi pogled

Pri prvom susretu sa MediaPad T3 10 vidim da je u pitanju tablet dijagonale 10 inča, koji je poseduje jednostavan dizajn, sa svedenim zaobljenim ivicama i „glare“ ekranom. Minimalistički dizajn pozdravljam; uvek sam kod prenosnika voleo svedenije linije i jednostavan dizajn. Tome je doprineo i "metalni feel" prilikom držanja ovog tableta u ruci. Ono što označava da se radi o Huawei tabletu je njegov logo ispod ekrana kao i poznati EMUI interfejs koji me je dočekao prilikom paljenja. Nikakvi drugi tasteri se ne uočavaju sa prednje strane, jedino što se vidi na desnoj ivici su power taster i „klackalica“ za jačinu zvuka. Na levoj ivici se nalaze standardni 3,5 mm audio izlaz za slušalice, „fiokica“ za microSIM (i microSD) kartice i microUSB ulaz za punjač.

IPS LCD ekran na ovom tabletu očekivano je davao dobar kontrast i dublju crnu boju. Rezolucija od samo 800 x 1280 piksela je maltene na telefonima više klase već prevaziđena, ali na ovom tabletu će biti sasvim dovoljna za praćenje sadržaja sa Interneta, socijalnih mreža i gledanje video klipova. Zanimljivo je da tablet već dolazi sa predefinisanim „modom za decu“, pa je pohvalno što Huawei misli i o najmlađima. U pitanju je aplikacija Childrens Corner u kojoj možete odrediti koje aplikacije može da koristi vaš mlađi naraštaj i kada. Doduše ne i koliko dugo što me je malo razočaralo.

Ono što me oduševilo prilikom prvog paljenja MediaPad T3 10 tableta je da su u folderu "Microsoft" na glavnom ekranu već preinstalirani Word, Excel, Power Point i Outlook pa je ovaj tablet spreman za rad odmah pri prvom startovanju! Naravno da bi ste koristili ove proizvode u "full"-u morate imate i Microsoft-ov nalog. Ja ga na svu sreću imam pa sam se pošto potom ulogovao i upoznao sve blagodeti mobilnog Office paketa. Mogu reći da uz neku bluetooth tastaturu ovaj tablet možete slobodno koristiti kao zamenu za netbook, prilikom kraćih putovanja recimo. Pošto sam navikao na MS Office paket koji redovno koristim na kućnom kompjuteru ovo je bio dobrodošao "feature" :wink:

Testiranje

Kako bi se malo upoznao sa hardverom instalirao sam programe (CPU Identifier npr.), za dijagnostiku sistema i ubrzo dobio informacije koje su me interesovale. Široko rasprostranjeni Qualcomm Snapdragon 425 čipset je uparen sa četvorojezgarnim Cortex A53 procesorom čije „srce kuca“ na 1,4 GHz. Potpomognut sa 2GB radne memorije i Adreno grafičkim podsistemom MediaPad T3 10 se snalazio sa većinom „zadataka“ koje obavlja prosečan korisnik. Interna memorija je nekih 16 GB, a ukoliko vam ni to nije dosta može se proširiti sa microSD memorijskim karticama, ipak za tablet ove kategorije mislim da je sasvim dovoljno.

U nekih mesec dana koliko sam koristio MediaPad T3 10 usporenja bilo kakve vrste i neke ozbiljne bagove nisam primetio, doduše, ako ne računamo gore spomenuti Office, najviše sam ga koristio za čitanje vesti, pokretanje Facebook-a, YouTube-a, gledanje IMDB trejlera za filmove i poneku video igru... Android 7 (Nougat) je poslednja verzija koja je izašla za ovaj model, a nemam za sada informacije da li će biti nekih novih ažuriranja. Svakako Nougat se pokazao kao dobar izbor za hardver MediaPad T3 10. Ono što sam zaboravio da spomenem je da tablet poseduje sasvim solidnu kamericu od 5 megapiksela sa zadnje strane, na žalost bez blica, i prednju od 2 MP. Zadnja kamerica poseduje neke interesantne modove, a najinteresantnije koje sam isprobao su skener dokumenata, zatim fotka sa pratećim kraćim zvučnim zapisom kao i "time-lapse" mod za pravljenje video snimaka ubrzanog zalaska Sunca ili kretanja oblaka po nebu npr. Što se prednje kamerice tiče ona je namenjena isključivo za video chat, mada poseduje i "Beauty mod" pa možete da napravite i neki selfie sa vremena na vreme. Ipak ne očekujte čuda, ipak je to senzor od samo 2MP. Ono što bih pohvalio je to da za sve vreme umerenog korišćenja, tablet sam punio svega nekoliko puta, a za to je zaslužna baterija od 4800 mAh! Naravno u pitanju je i dobra optimizacija, mada ja tablet nikada ne koristim toliko intenzivno kao telefon, u mom slučaju je to najviše sat - dva dnevno uglavnom pre ili posle podnevne dremke, ili ukoliko želim da odgledam neku seriju dok mi deca okupiraju TV sa igricama i crtaćima :smiley:

Zaključak

Huawei MediaPad T3 10 je tablet sa dobrim odnosom performansi i cene. Po ceni koja je za nekih 5000 - 6000 din. veća od gore pomenutog MediaPad-a T3 od sedam inča, dobijate tablet veće dijagonale, sa dobrom baterijom i solidnim performansama, a koji može da posluži i za nešto više od gledanja filmova, posećivanja socijalnih mreža i igranja igara...

Šta vi mislite o MediaPad T3 10?

Pišite, komentarišite, sherujte ako vam se dopao tekst....

Ugodan dan želi vam
Marko i tim Huawei foruma

Tagovano:
0