Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Problem sa kamerom

Mgajic979Mgajic979
unete izmene avgust 2018. Huawei Y6 2018
Zdravo svima, imam problem., i primetio sam da mnogo njih ima slican problem mom.
Video sam dosta ljudi na forumu da se zali na brzinu otvaranja kamere, i postavljena pitanja kako to resiti,
E pa, meni zadnja kamera uopste ne funkcionise, a prednja radi, mogu je pokrenuti samo preko instagram whatsappa i slicnog, dok zadnju ne mogu pokrenuti ni tako.
Bio bih Vam veoma zahvalan ako mi pomognete da resim problem, inace, Hvala Vam unapred.
0

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  unete izmene avgust 2018.

  @Mgajic979 Pozdrav i dobro došao na Huawei Forum! :smile:

  Pre svega reci mi koju verziju software koristiš? Ukoliko nisi uradio update obavezno to uradi, na ovom linku imaš detaljno objašnjeno kako se to radi: https://huaweiforum.rs/discussion/50/update-software-a-na-telefonu#latest . Svakako pre toga obavezno uradi Backup sistema za svaki slučaj, zlu ne trebalo: https://huaweiforum.rs/discussion/32/kako-lako-sacuvati-podatke-sa-huawei-telefona-na-cloud#latest :smile: Inače Backup se radi da bi sačuvao podatke koje su tebi bitne (fotografije, kontakte itd.) ili pre bilo kakve operacije na telefonu koja može da dovede do gubitka podataka.

  Ako update ne pomogne ili si ga već uradio a ista stvar ti se dešava imaš još nekoliko opcija da probaš:

  Pre svega probaj da očistiš keš memoriju na telefonu. Samo ideš u podešavanja telefona ("settings"), odabareš stavku "storage". Unutar nje ćeš imati opciju da obrišeš keš memoriju preko storage cleaner-a. Nemoj da brineš brisanjem keš memorije se ne gube podaci iz telefona.

  Takođe bi trebalo da resetuješ podešavanja kamere. To ćeš lako uraditi tako što ćeš iz podešavanja za kameru odabrati opciju "restore defaults". Ukoliko se ne snađeš prati redom slike iz galerije:

  Na kraju ako ništa od gore navedenog ne pomogne ostaje ti resetovanje telefona na fabrička podešavanja ("factory reset"). Imaj u vidu da se ovim postupkom sve briše iz telefona pa ako nisi do sada uradio gore pomenuti backup sistema, moj savet je da ga uradiš što pre! Fabričko resetovanje sistema ćeš uraditi na sledeći način (prati redom slike iz galerije ispod):

  Posle factory reseta bi trebalo sve da proradi kako treba. Ako i tada bude problema ne gine ti servis, ali iskreno se nadam da do toga neće doći. :smile:

  Bonus preporuka: nemoj opterećivati telefon gomilom aplikacija, i gledaj sa vremena na vreme da čistiš keš memoriju! Što se tiče brisanja bespotrebnih aplikacija možeš da pogledaš ovaj tekst: https://huaweiforum.rs/discussion/59/kako-se-osloboditi-bespotrebnih-aplikacija#latest

  Eto nadam se da smo ti pomogli - svakako javi da li si uspeo!

  Ukoliko imaš još neka pitanja i nedoumice - tu smo! :smile:

  Ugodan dan želi ti
  Marko i tim Huawei foruma

  1