Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Huawei P smart (2019) - elegantan i dostupan

Huawei ForumHuawei Forum
unete izmene januar 30 Blog

Sa novom godinom do nas je došao i prvi novi Huawei pametni telefon. Posle prošlogodišnjeg uspeha modela P Smart, tu je njegov naslednik Huawei P Smart 2019, koji donosi osveženu mašinsku i programsku opremu.

Huawei P Smart 2019 je stilski dorađeniji sa elegantnim kućištem u elegantnoj crnoj (Black) ili živahnoj plavoj (Aurora Blue) boji. Osećaj u ruci je zaista prijatan i na spolja nikako ne pokazuje svoj cenovni rang. To nije očigledno ni kod mašinske opreme koja je više nego pristojna. Procesoru Kirin 710 društvo pravi 3 GB radne i 64 GB unutrašnje memorije. Ona može i da se proširi uz pomoć micro SD kartice sve do 512 GB ako se javi potreba za više prostora.

Svakako je P Smart 2019 više nego suveren rival u svom segmentu, a čak ni napredne igre ne predstavlaju veći problem za ovaj moćni uređaj. Uz pomoć GPU Turbo tehnologije, P Smart 2019 je dovoljno jak i za PUBG Mobile, Mobile Legends i NBA 2K18.

Na leđnoj strani telefona, osim brzog čitača otisaka prstiju, nalazi se i dupla kamera sa tipkama koja pravi fotografije u veličini od 13 MP odnosno 2 MP. Ona je namenjena pre svega sakupljanju podataka o dubini, što u praksi znači da P Smart 2019 može da zamagli pozadinu na fotografijama i napravi dobro poznati Bokeh efekat. Ona je praktična, pre svega za portrete, za šta aplikacija kamere ima i poseban mod. Tu je još i noćni režim (Night Mode), mogućnost pravljenja takozvanih timelapse snimaka i nekoliko funkcija veštačke inteligencije, koji omogućavaju kameri da prepozna objekte i scene i na osnovu toga automatski prilagodi podešavanja da biste napravili savršeniju fotografiju.

Na prednjoj strani telefona nalazi se veliki ekran od 6,21 inča sa rezolucijom FHD+ (1080 × 2340 piksela), koji je kao stvoren za gledanje video sadržaja, igranje igrica, pretraživanje po internetu i pregledanje dokumenata. Uprkos velikoj dijagonali, telefon je sasvim praktičan u ruci. Zato su zaslužne vrlo uske ivice oko ekrana i vrlo mali urez na vrhu ekrana, u kojem se nalazi prednja kamera. Ona omogućava i brzo otključavanje uz pomoć prepoznavanja lica. Još jedna dobrodošla osobina je prisustvo klasičnog utikača za slušalice (3,5 mm).

Baterija, koju je Huawei ugradio u ovaj model je od 3.400 mAh i ona obezbeđuje da će telefon bez problema izdržati i intenzivniju upotrebu. Na kraju krajeva, treba pomenuti i operativni sistem Android 9.0 i interfejs EMUI 9.0. Poslednja vezija sistema, sada i na P Smart 2019 modelu, omogućava upravljanje gestama, što znači da korisnici dobijaju nešto više mesta ekrana na donjem delu koji bi inače zauzela tri obična navigaciona dugmeta.

Ako uzmem u obzir cenu i celokupan izgled i osećaj uređaja, P Smart 2019 je stvarno super kombinacija, koja za svoju cenu pruža prilično funkcija. Za sve manje i manje zahtevne korisnike, P Smart je super ulazna tačka u svet pametnih telefona. I stariji korisnici mogu uz pomoć jednostavnog načina (Simple Mode) brzo da se naviknu na upotrebu pametnog telefona.

P Smart tako od mene dobija pohvalu i preporuku za sve one koji za svoj novac zahtevaju najviše.

0