Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Napravi svoj sto sa bežičnim punjenjem

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Pametni nameštaj polako postaje realnost i jedna od najočiglednijih napredka predstavlja upravo bežično punjenje. Na tržištu već možete da kupite nameštaj koji ima ugrađenu bežičnu stanicu za punjenje. A ako ste kreativnije prirode, možete u svoj postojeći nameštaj da ugradite i svoj bežični punjač. Iako na tržištu postoje rešenja koja vam omogućavaju tu nadogradnju, mi smo želeli da stvar rešimo na još manje vidljiv način.

Uzeli smo cenovno pristupačni klubski stočić i originalni Huawei bežični punjač. Ideja je bila da sa donje strane stola probušimo rupu koja će se što više približiti površini stola, a da je ne preseče. Tako će punjač ostati potpuno sakriven i samo nalepnica na površini će pokazivati mesto gde treba postaviti telefon (nalepnica je neophodna, jer inače teško možeš da nađeš mesto pošto nema nikakvog vidljivog znaka gde se punjač tačno krije).

Latili smo se posla uz pomoć bušilice. Prvo smo izmerili debljinu stola i na alatu podesili dubinu sečenja koja je bila nešto više od milimetra tanja od debljine stola. Zatim smo na stolu ocrtali bežični punjač i latili se sečenja. Napravili smo malo veću rupu da bi stanica za punjenje mogla da stane u udubljenje. Uz pomoć olfa noža, dodali smo još i prorez za priključenje kabla koji smo sproveli po jednoj nozi stola. Stanicu za punjenje smo pričvrstili uz pomoć zatvarača za električnu zidnu utičnicu kojoj smo prethodno odstranili plastične čepove i pričvrstili je uz tri šrafa za drvo.

Zatim smo na gornju stranu stola dodali smešnu nalepnicu koja označava mesto stanice za punjenje i tako nam olakšava traženje mesta gde je potrebno postaviti Huawei Mate 20 Pro. Sve što je ostalo bilo je to da smo sproveli kabl od stola do utičnice. Ovde nam je pomogao USB produžetak od 3 metra. Projekat završen i funkcionalan!

Ako te zanima kako to izgleda u praksi, pogledaj Tech Genius video gde je prikazan celokupan postupak prerade klubskog stočića.

Ključno kod ovakvog zahvata je pre svega to da se dubinom rupe što više približite gornjoj površini nameštaja. Ovde važi pravilo: triput meri, jednom seci. Polako i sa osećajem da će konačni rezultat biti zaista zanimljiv i atraktivan za sve goste kojima ćete pokazati kako vaš nameštaj magično puni vaš telefon.

Želim vam mnogo uspeha u vašem pokušaju. Biće mi baš drago ako svoje rezultate podelite sa mnom i na društvenim mrežama:).

0