Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

P30 Lite

dr_iggydr_iggy
Ostalo

Stiže i Lite telefon iz P30 serije. Kako vam se čini?

https://youtube.com/watch?v=GDnfQZl0ing&feature=em-uploademail

0

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  unete izmene april 12

  @dr_iggy Aaaa ma ništa spec.... ;)

  Šalu na stranu, sa nešto slabijim CPU-om u odnosu na P30 (Pro) ali i dalje agilnim Kirinom 710 (koristi ga Mate 20 Lite npr., u 12nm tech. je itd.) i oslabljenom glavnom kamerom mislim da će cenovno biti dobro pozicioniran u odnosu na konkurenciju.

  Elem, selfie kamera je ista kao kod "starije braće" tako da mislim da će to njemu biti "glavni" adut (32 MP HDR). Mada i "glavna" kamera je "trostruka" (24, 8 i 2MP) i sa optičkom stabilizacijom za FHD što uopšte nije loše za cenovni rang u kojem će se nalaziti.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Evo kolege sa Bencha su ga testirale: :smile:

  0
 • GobliniGoblini

  Mene iskreno nervira sto se stavlja više MP na selfi kameru nego na glavnu, ne vidim poentu u tome.. isto je i na mate 20 lite.. mislim da je to samo za ego manijake. Bio bih zadovoljniji da je vise MP na glavnoj kameri. ( :

  0
 • HudinitedHudinited

  @Goblini broj kao broj MP nema nikakve veze sa kvalitetom fotografije, nekad je imalo... u principu veci broj od 20 ti treba za bilborde pored auto puta ili za pixel binning kao na Mate 20 pro (40MP 4 pixela se spajaju u 1 i dobijas 10MP sliku)

  1
 • GobliniGoblini

  @Hudinited, druže hvala ti na objašnjenju. Nisam znao za taj detalj, ja sam oduvek "jurio" što više MP misleći da je na taj način i bolji kvalitet slike. Kada bolje razmislim, moja stara Nokia 6600 je imala neverovatno prirodne boje pri fotografisanju.. a do sada koji god telefon da sam imao posle dešavalo se da i suviše jako naglašava neke boje. Pozdrav

  0
 • HudinitedHudinited

  @Goblini Nema na cemu ali hajde da kazem i na sta obracati paznju prilikom kupovine...
  1) Broj kamera i namenu istih.
  2) otvor blende. Na istom softveru ce f/1.6 biti znatno kvalitetniji od f/1.8 ili f/2.0 bar u uslovima slabijeg osvetljenja dok bi dnevne fotografije imale manju razliku.
  3) Stabilizacija. Postoje Opticka (OIS-Hardverska) i Elektronska (EIS-softverska). Najbolja je kombinacija obe, pa OIS pa EIS ,mada kod manjih proizvodjaca to nije uvek slucaj. Uredjaj bez stabilizacije rezultuje meksim i mutnijim slikama sa vise suma.
  4) Softver kamere. To je ono gde se veliki izdvajaju. Google je NO.1, zatim slede Huawei i Samsung.

  Postoji jos dosta stvari o kojima bih mogao da pisem ali te informacije se cesto ne mogu proveriti. (Velicina piksela,Senzor,Staklo kamere...)
  Sve u svemu od 12MP pa na gore je sve solidno. Mnogo je bitnije ovo navedeno iznad.

  2
 • GobliniGoblini

  @Hudinited, hvala ti puno na objašnjenju! Sada su mi stvari oko kamere jasne. Ja inače koristim huawei mate 20 lite, jako sam zadovoljan fotkama... jedino što sam primetio da su mi fotke bolje kada isključim AI, tj prirodnije su boje. Pre sam koristio Sony, kod njega su znale crvene boje da blješte kao da su fluroscentne. Hvala ti još jednom. Veliki pozdrav!

  0
Prijavite se ili registrujte da biste komentarisali.