Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

P30 Lite

dr_iggydr_iggy
Ostalo

Stiže i Lite telefon iz P30 serije. Kako vam se čini?

https://youtube.com/watch?v=GDnfQZl0ing&feature=em-uploademail

0

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  unete izmene april 12

  @dr_iggy Aaaa ma ništa spec.... ;)

  Šalu na stranu, sa nešto slabijim CPU-om u odnosu na P30 (Pro) ali i dalje agilnim Kirinom 710 (koristi ga Mate 20 Lite npr., u 12nm tech. je itd.) i oslabljenom glavnom kamerom mislim da će cenovno biti dobro pozicioniran u odnosu na konkurenciju.

  Elem, selfie kamera je ista kao kod "starije braće" tako da mislim da će to njemu biti "glavni" adut (32 MP HDR). Mada i "glavna" kamera je "trostruka" (24, 8 i 2MP) i sa optičkom stabilizacijom za FHD što uopšte nije loše za cenovni rang u kojem će se nalaziti.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Evo kolege sa Bencha su ga testirale: :smile:

  0
 • HudinitedHudinited

  @Goblini broj kao broj MP nema nikakve veze sa kvalitetom fotografije, nekad je imalo... u principu veci broj od 20 ti treba za bilborde pored auto puta ili za pixel binning kao na Mate 20 pro (40MP 4 pixela se spajaju u 1 i dobijas 10MP sliku)

  1
 • HudinitedHudinited

  @Goblini Nema na cemu ali hajde da kazem i na sta obracati paznju prilikom kupovine...
  1) Broj kamera i namenu istih.
  2) otvor blende. Na istom softveru ce f/1.6 biti znatno kvalitetniji od f/1.8 ili f/2.0 bar u uslovima slabijeg osvetljenja dok bi dnevne fotografije imale manju razliku.
  3) Stabilizacija. Postoje Opticka (OIS-Hardverska) i Elektronska (EIS-softverska). Najbolja je kombinacija obe, pa OIS pa EIS ,mada kod manjih proizvodjaca to nije uvek slucaj. Uredjaj bez stabilizacije rezultuje meksim i mutnijim slikama sa vise suma.
  4) Softver kamere. To je ono gde se veliki izdvajaju. Google je NO.1, zatim slede Huawei i Samsung.

  Postoji jos dosta stvari o kojima bih mogao da pisem ali te informacije se cesto ne mogu proveriti. (Velicina piksela,Senzor,Staklo kamere...)
  Sve u svemu od 12MP pa na gore je sve solidno. Mnogo je bitnije ovo navedeno iznad.

  2