Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

EMUI 9 Call Recorder

dr_iggydr_iggy
Ostalo

Ukoliko je nekome potrebna opcija snimanja razgovora, evo jednostavnog načina. Radi na mom Mate 20 Pro, a trebalo bi da radi i na ostalim uređajima sa EMUI 9:

https://xda-developers.com/huawei-honor-emui-9-call-recording/amp/

2

Komentari

 • dr_iggydr_iggy
  unete izmene maj 2

  Može, @dule2303 : Birač/Meni/Podešavanja/Automatski snimi pozive

  0
 • dr_iggydr_iggy

  Sve ok, drago mi je da radi, i to "native". Već si se odužio kada si mi poslao onu HSTool alatku :) . Ja na Mate-u nisam menjao region, još uvek sam na softveru 210, region 432.

  0
 • kutijagrehakutijagreha
  unete izmene maj 3

  Ovo radi kao sat. Hvala 😎

  Iggy za admina 😂

  0
 • dr_iggydr_iggy

  Ma, slučajno naleteh, sav kredit ekipa sa XDA-a. Znam da je bio problem s third party aplikacijama, ko bi rekao da je rešenje tako jednostavno i sistemski podržano :D

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Zanimljiva opcija @dr_iggy hvala! :smile: Već sam te predložio za moderatora ovde na Forumu pa ćemo videti.

  Ipak moram nešto da napomenem - za snimanje razgovora znajte da morate da imate saglasnost sagovornika inače je to ozbiljna povreda privatnosti!

  Tako da obratite pažnju... :smile:

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Ma verujem da jeste, pa za šta drugo? :wink:

  0
 • HudinitedHudinited

  Od kad opcija koja je dozvoljena na 70% brendova u evropi nije legalna? Cek, to bi trebalo da znaci da nesmemo da snimimo pretnje, dogovore i slicno, posebno na dolazne pozive?

  0
 • dr_iggydr_iggy

  U pravu je @Huawei Forum, evo šta se kaže u Članu 143. Krivičnog zakona:

  „(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje koji mu nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine.
  (2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom, izjavom ili saopštenjem koji su neovlašćeno prisluškivani, odnosno tonski snimani.“

  U praksi sudova se pojam "neovlašćeno" široko tumači, pa se pod „neovlašćenim“ može smatrati i snimanje od strane učesnika razgovora ali bez izričite ili prećutne saglasnosti ostalih učesnika. U tom smislu, trebalo bi jasno naglasiti sagovorniku da će razgovor biti snimljen, a ukoliko on ne da izričitu ili prećutnu saglasnost, ne bi trebalo snimati. Naravno, pretpostavljam da niko od nas koji snimamo ne planira da te razgovore koristi kao dokaz na sudu (ne može ako nema odobrenja) ili da objavljuje snimljene razgovore (npr. na društvenim mrežama), ali s obzirom na to da se za ovo krivično delo goni po privatnoj tužbi, tj. onaj koji je snimljen može da vas tuži, dobro je ovo znati i biti oprezan :)

  1