Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Notifikacije se čuju i na silent modu

Pozdrav svima, koristim Mate 20 Pro od novembra.
Od pre par dana imam problem da mi notifikacije zvone i kada mi je telefon utišan (vibrate ili silent - ista situacija). Znači Messenger, WhatsApp, Viber, ali interesantno sa Viberom jeste da se uz notifikaciju čuje i neko šuštanje na par sekundi (kao stari tv kad nema signal 😁).
Ono što se promenilo u poslednjih par dana na telefonu jeste ažuriranje na verziju 9.0.0.238 i povezivanje sa Sony WH-1000xm3 slušalicama kroz Sony Headphones aplikaciju.
Hvala, nadam se da ćemo ubrzo rešiti problem!

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum

  @uros1208 Pozdrav i dobro došao na Hawei Forum! :smile:

  Da li možeš da priložiš screenshot iz opcija za podešavanje zvuka?

  0
 • dr_iggydr_iggy

  @uros1208 Da li se notifikacije i šuštanje u Silent modu čuju samo preko slušalica, ili i preko zvučnika telefona?

  0
 • uros1208uros1208

  @Huawei Forum Hvala! Ovakva je situacija trenutno. Naravno da jutros, kada sam hteo da napravim video, sve je funkcionisalo kako treba 😂 Ali verujem da će se ponoviti pa ću biti spreman, treći dan se već dešava.

  @dr_iggy Oba. Prekjuče sam bio na predavanju na fakultetu i došao baš u neprijatnu situaciju...

  Interesantno, čak se i sam zvuk notifikacije često čuje duplo - jedan za drugim, gotovo da se preklapaju, a samo jedna notifikacija je stigla.

  0
 • dr_iggydr_iggy
  unete izmene maj 26

  Pa, na ovom screenshot-u ti nije uključen Silent mode? Samo da vibrira kada je u Silent modu.

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum
  unete izmene maj 26

  @uros1208 Uradi kompletan uninstall Viber-a (pre toga možeš iz njega da backup-uješ chat-ove i poruke...)

  Nakon toga uradi "clear cashe" (u opcijama storage pa clean up). Samo obrati pažnju, briši samo residual files, junk files i sl.

  Resetuj telefon (držiš power taster duže dog se na ekranu ne pojave opcije "Restart" i "Power off"). Nakon što se telefon opet butuje instaliraj Viber od nule. Ovo bi trebalo da reši problem sa Viber-om... :smile:

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Ko što kaže @dr_iggy jel ti opcija "Silent mode" bila uključena uopšte? :open_mouth:

  0
 • uros1208uros1208

  @dr_iggy Kažem trenutno je ovako. Kada sam želeo da bude utišan a pojavio se problem, menjao sam i vibrate i silent, ista je situacija bila - zvuk je prolazio. Imaću malo više vremena popodne pa ću probati da ga "izazovem" ponovo, sada sve funkcioniše okej.

  @Huawei Forum Restartovao i brisao već, doduše nisam čisto keš, probaću to ponovo, hvala. Ipak, nije problem samo u Viberu.

  0
 • uros1208uros1208
  unete izmene maj 26

  Recimo da sam pronašao šta je. Glavni problem je u Google aplikaciji (Google Assistant tačnije) i slušalicama. Google prosleđuje notifikacije u slušalice, čak i kada je telefon na silentu, uključen do not disturb, šta god - čuje se zvuk. Našao sam više žalbi o tome na netu, izgleda da ne postoji način da se to isključi, jedino da se deaktivira Google aplikacija u celosti. Ono što je interesantno jeste da se problem "prebacuje" na telefon kada se slušalice diskonektuju - identični su zvukovi. Da ne bude da sam lud, prilažem snimak. 😁 https://drive.google.com/file/d/1--43GI27beTSiKN-y8YP8LPxwUMmhNUV/view?usp=drivesdk

  Kada se telefon restartuje i ne poveže na slušalice - sve je okej. Kada je deaktivirana Google aplikacija - sve je okej.
  Znači nije problem Huawei nego Google - the tables have turned...

  1