Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Sea Dance

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Dok su temperature u Sloveniji bile u slobodnom padu, negde iznad hrvatske obale približavao sam se aerodromu u Podgorici (Crna Gora). Još uvek u košulji sa dugim rukavima, na izlazu iz aerodroma shvatio sam da je to bila greška. Sunčano sa više od 30 stepeni. Malo više od sat vremena kasnije, Pero i ja smo već bili smešteni u gradu Petrovac gde je nedaleko odatle počinjao festival Sea Dance.

Huawei je jedan od pokrivitelja festivala i naš zadatak je bio da, kao i uvek, tamo sastavimo jedan video. Za razliku od Exita, ovde smo imali malo više usmerenja, a nije bilo baš puno vremena za odmor.

Huawei je u saradnji sa lokalnim mobilnim operaterom na festival postavio tzv. charging zone gde su posetioci mogli besplatno da pune svoje telefone – na posebnom mestu su postavljena tri velika pulta iz kojih su štrčali svi mogući kablovi. Od micro USB konektora, do Lightning i USB-C utikača. Naravno da sam tamo uleteo sa više-manje punom baterijom P20 Pro, zato nije bilo nikakve panike. Ipak sam želeo da testiram koliko baterije ću potrošiti tokom večeri intenzivne upotrebe telefona.

Pokazalo se da sam uz obilje napravljenih fotografija i video snimaka iskoristio 19 % baterije za 2 sata i 38 minuta. To znači da bih ovim tempom mogao da izdržim još 12 sati. Sve to po zasluzi velike baterije koja zadrži 4.000 mAh napona i veštačke inteligencije koja u pozadini pametno zatvara aplikacije da ne bi nepotrebno trošile baterije.

Huawei je tamo doneo još jednu stvar koju do sada nisam iskusio, iako sam za nju čuo. Takozvani silent stage odn. tiha pozornica omogućava posetiocima da se zabavljaju i pritom zvučno ne zagađuju sredinu. To je moguće uz pomoć bežičnih slušalica koje dobija svako od posetioca na ulasku na pozornicu. Preko njih zatim čuje muziku koju DJ pušta na pozornici. Štaviše – slušalice omogućavaju da na pozornici puštaju muziku istovremeno dva DJ-a, a posetilac pritiskom na dugme na slušalicama izabere koga želi da sluša. Osim toga, može da podesi i glasnoću. Sve ovo možda zvuči malo bizarno, ali u praksi se pokazuje da nije tako. Ljudi su se sasvim isto prepuštali muzici i plesali kao da bi bili svedoci uobičajenom koncertu. Ovaj pristup ima nekoliko prednosti: posetioci ne uništavaju sluh, mogu da biraju između više vrsta muzike, a pre svega, ovakav koncert ne smeta sredini. To je super za urbane sredine, koje su osetljive na ovakve manifestacije. Na kraju krajeva, i usred prirode, koncept još uvek pije vodu.

Ako imaš mogućnosti da isprobaš negde ovu stvar, toplo ti je preporučujem. Iskustvo je vrlo drugačije, a istovremeno sasvim normalno i domaće.

Sea Dance je tako došao i otišao. Ako te zanima celo iskustvo, pogledaj video na YouTube kanalu Huawei. Za kraj da pomenem možda još i to da me je očarala lepota Crne Gore koja me iznenadila pre svega svojim brdovitim odn. planinskim pejzažem. Ali, nagoveštaj je na kraju krajeva već u samom imenu, zar ne? Sledeći put se zagotovo vraćam na duže vremena i u manje radnom kontekstu.

0