Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Downgrade sa 8.0 na 7.1 i EMUI 5 Mate 10 Lite

EnkajEnkaj
Huawei Mate 10 lite
Pozdrav. Da li je moguce uraditi downgrade sa 8.0 Oreo i EMUI 8 na android 7.1 i emui 5. Hvala lijepo
Tagovano:
1

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  @Enkaj Pozdrav! :smile:

  Da li mogu da znam zašto bi to radio? :blush:
  1
 • EnkajEnkaj
  Jer sam uradio reset telefona zbog problema sa svjetlinom u aplikacijama i opet se desava isto. Kad je telefon na fiksnoj svjetlini kad udjem u neku app ona se smanji za 10-20%. Na 7.1 i emui 5 nije bilo tih problema pa me zanima jel' se moze uraditi downgrade. Hvala lijepo
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  @Enkaj Imam taj telefon trenutno kod mene sa 8.0 Oreo i EMUI i sve radi savršeno.

  Problem je moguće hardverske prirode, što znači da je najbolje da odneseš telefon u ovlašćeni servis.
  0
 • EnkajEnkaj
  Ma nije hardverske prirode jer nije jedini telefon sa tim problemom jer i mate 10 pro ima isti problem, kao i kod jos korisnika sa lite modelom kao i neki drugi modeli sa emui 8. Ja mislim da je problem u emui verziji jer na 5 nisam imao taj problem i kad je svjetlina na auto, sve radi kako treba.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  @Enkaj Moj lični privatni tel. je Mate 10 Pro i takvih problema takođe nisam nikada imao. Ukoliko još neko od korisnika ima problem kao ti nadam se da će se javiti, ali veruj mi to nema veze sa software-om.

  Inače vraćanje na nižu verziju software-a ne postoji kao opcija.

  Odnesi tel. do ovlašćenog servisa ukoliko imaš problem sa menjanjem osvetljenjem ekrana i posle fabričkog reseta.
  0
 • EnkajEnkaj
  P9, mate 10, mate 10 lite, p10, p10+ su samo neki od modela zahvaceni sa tim problemom na emui 8 verziji. Mozda ne bas svaki ali ocito nije hardverski problem jer se javlja na vise razlicitih modela. Mislim da je greska do softvera jer mate 10 pro radi na 8.1 emui verziji, a uskoro i na 9. Mislim da je greska do 8 na nekim modelima
  0
 • IvchalowerIvchalower

  Pozdrav , koristim Huawei Mate 10 Lite ali ne javlja mi se ovakav problem sa osvetljenjem , mozda je najbolje da vidis sa servisom mislim da nema potrebe da smanjujes verziju sistema jer nije do softwera , ali ipak to je samo moje misljenje :smile:

  1
 • matkematke

  Ovo sa osvetljenjem jeste sofverske prirode i to ljudi u Huawei-u znaju samo ne znam koji je razlog zasto se ne resava. To je takozvani "screen dimming". Meni ne smeta nesto previse jer sam imao ovaj problem i sa prethodnim Huawei telefonom ali bi bilo lepo da se to resi. Problem je masovnije prirode a javlja se kada je iskljuceno automatsko osvetljenje. Npr. stavite osvetljenje na 70% udjete u opet npr Chrome osvetljenje se malo smanji izadjete iz Chroma osvetljnje se vrati u normalu. Ovo se desava prilikom ulaska u mnoge aplikacije (ne sve) sto sistemske sto ostale. Recimo ovaj problem nije bio na Nugatu, onog trenutka kada se izvrsio update na Oreo se pojavilo. I nije samo slucaj sa mate 10 lite nego i sa ostalim modelima Huawei telefona. Na internetu imate gomilu tema sa ovim problemom. Nadam se da ce se neko naci u Huawei-u da ispita u cemu se ovde radi.

  1
 • EnkajEnkaj
  Tako je @matke. Napokon neko ko se razumije u problem. Mislim da je greska u EMUI verziji 8.0 jer vecina zahvaceni je imala gresku na 8.0 ili 5.1 verziji neovisno od modela. Nije to nista strasno i mislim da ne utice na displej ili telefon ali je malo cudno u najmanju ruku i trebalo bi ispraviti sto prije.
  0