Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Hej, hoj, Huawei

Huawei ForumHuawei Forum
Novosti

Ispred mene treperi kursor na praznoj stranici, koja se polako puni ovim rećima. U glavi mi kruže hiljade pitanja, i na mnoga izmedju njih (još) nemam konkretan odgovor. Ali pre svega razmšljam o tome šta sve me čeka sada, nakon što sam se pridružio ekipi Huweiu.

No, krenimo od početka: tek počela se je pisati godina 1988, kada u nekdašnjoj Jugoslaviji na svet dođe dete za koje su svi ubeđeni da će se zvati Urška. Ups. Nema panike – roditelji koriste muški oblik ovog imena i skoro dođem na ideju da si na ruku pričvrstim dva komada izolacije (stiropor) i pokušam da poletim sa balkona. Pokušaj mi spreće brižljivi roditellji. Počnem raditi u godišnjem odmoru i kupim si prvi audio sistem sa kojim slušam CD ploće koje nelegalno prenosim sa inerneta (Hej, šta sam tada znao, što su autorska prava?). Sastavim svoj prvi PC i počinjem ga prerađivati. Oduševljen tehnologijom, upišem se na Fakultet za računarstvo i informatiku. Hladan tuš – nisam iz pravog materiala za programera. Završim diplomu na Prirodno tehničkom fakultetu i postajem diplomant grafičkih komunikacija. Fasciniran grafičkim dizajnom, još uvek sanjam o tehnologiji. Počnem pisati blog, koji primeti i Telekom Slovenije. Pozovu me da za njih počnem pisati testove telefona. Otvorim svoju firmu i napišem oko 100 testova, između kojih se prvi put susrećem i telefonima Huawei. Postajem suvoditelj tehnološkog podkasta Apgrejd, koji u ovoj godini doživi svoju 100. epizodu. Počinjem vloganjem. Testiram Huawei Nexus 6P i tako sam oduševljen njime da si ga kupim. Godinu dana kasnije dođe do oštećenja vratima i srce mi je slomljeno kao displej na telefonu. Huawei me pozove u Minhen, gde primim Mate 10 Pro, koji postaje moj glavni telefon. Pola godine kasnije Huawei me pozove u svoje redove projektom Tech Genious.

To nas dovodi u sadašnjost. Huawei se danas bavi pionirskim projektima i radi nešto sasvim novo. Ova stvar se zove Tech Genius. Ova stvar je u stvari čovek. Taj čovek sam ja. Uroš Miklavčič. Šta je zapravo Tech Genious? Gledatelji će videti pre svega kreatora sadržaja. Površno moglo bi se reći da sam postao profesionalni vloger. Profesionalni u tom smislu, da je to sada moj posao. Ali ipak nije sve u videu i u drugim sadržajima – pre svega želim interakcije sa vama.

Imam izuzetnu sreću da mi je u naručje uletila ova neverovatna životna šansa. Još veću sreču imam, da mi je kod toga pomogao Peter Jenko, koji će mi pomoći kod produkcije i će se mi tu i tamo pridružiti i ispred kamere.

Ispred mene i ispred vas je novo razdoblje, u kojem ćemo se upoznavati tehnologijom, raditi ćemo lude stvari, zabavljati se i pre svega ćemo pokušati kroz zabavu pokazati, da je tehnologija nešto što je u svakodnevnom životu vama u pomoč i ne u teret. Život sa tehnologijom je lakši, ako znaš kako možeš tehnologiju savladati i ovde sam zbog toga, da ti pokažem, kako to možeš da učiniš.. Raduje me što ću moći kao prvi uzeti u ruke nove uređaje Huawei i da ti ih pokažem. Jedva čekam da dobijem u ruku P20 Pro, Matebook X Pro, Huawei Watch 2.

Znam da će biti ovo razdoblje ispunjeno sa mnogo smeha i zabavnih avantura kod kuće, u Hrvatskoj i u Srbiji. Na sve ovo ćete iti sa mnom kroz objektiv kamere. Video snimci, blog zapisi, fotografije i pre svega što više interakcija na društvenim kanalima, da ćemo biti što je moguće bliži jedan drugome.

Dobrodošli da me pratite na mojim ličnim kanalima na društvenim mrežama, a pre svega, naravno i na Huawei kanalima:

Tagovano:
0