Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Izgubili smo se na Velebitu, 1. deo

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Avanture su uvek zabavne… dok sve ide po planu. Ideja je bila jednostavna: Pero i ja idemo na Velebit gde ćemo se uputiti u nepoznato i testirati koliko je zaista dobra baterija i veštačka inteligencija koja upravlja njome na P20 Pro. U petak smo tako spakovali kamping opremu i odvezli se preko granice u Hrvatsku i malo ispred grada Karlobag snimili uvod za video, a zatim skrenuli u kamp. Sve po planu.

U kolima sam napunio bateriju telefona i posle kraćeg skretanja kroz grad Karlobag, krenuli smo u planinu. Posle prvih serpentina, stigli smo na prvi vidikovac. Sve po planu.

Snimili smo deo videa u kome objašnjavamo šta je #misija_baterija i kako će se odvijati naš dan. Posle kraćeg doručka, skrenuli smo desno i nastavili put. Prva greška. Put nas je vodio u unutrašnjost Velebita i po podacima koje nam je ponudila aplikacija Google Maps napokon smo došli… do kraja asfaltiranog puta. Posle nekoliko metara, zemljani put skrenuo je u šumu i bilo je vreme da ponovo pogledamo na kartu da vidimo šta se dešava.
Posle kraćeg razmišljanja, odlučili smo da probamo da nastavimo put šumskom stazom. Druga greška. Put se završio pred neprohodnim delom i trebalo je vratiti se. “Vratiti se” – zapravo je Pero morao da vozi par metara unazad između žbunja kupine i ostalog šumskog rastinja pre nego što smo mogli da nastavimo dalje. Ipak smo probali i levi deo šumskog puta. Treća greška.

Sada nas je put vodio preko prilično nezgodnog puta do uzvišice preko koje je Pero, uz moju pomoć izvan auta, nekako dovezao do druge strane. Posle nekoliko metara, sačekao nas je potok. Ne! Ponovo smo unazad vozili do mesta gde smo konačno mogli da okrenemo. U Google Maps smo izabrali novi put i nastavili. Put nas je ponovo vodio asfaltom i na jednoj od raskrsnica bilo je potrebno odlučiti se da li nastavljamo levo ili desno. Uzimam telefon i proveravam Google Maps. Aplikacija učitava i učitava podatke kada primetim da nema baš nikakvog mobilnog signala. Naravno, prethodno nisam download-ovao mapu da bi ista bila na raspolaganju bez signala. Četvrta greška.

Skrenemo levo i nastavimo put. Ponovo zemlja. Kao u inat, Pero shvati da imamo još samo četvrtinu rezervoara goriva i da ga brine da li ćemo moći da obavimo ceo put. Pre svega zato što nismo imali blagog pojma koliko dug i pre svega kakav je put pred nama. Peta greška.

Zemljani put je sa svojom širinom, po volji nekog opskurnog božanstva, ukazivao da svetlo na kraju tunela možda ipak nije voz. I zaista – na kraju, posle vožnje kroz guste šume, ipak se pred nama otvori epski pogled. Vreme je da ponovo izvučemo kameru i snimimo deo videa. Tek tada sam prvi put shvatio šta se dešava sa baterijom…

Kako se završilo naše putovanje pročitaj sledeće nedelje.

0