Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Zoom na kameri

brankbojbrankboj
unete izmene novembar 2018. Huawei P Smart
Kada mogu u kameri da koristim zum a kada ne, pošto sam primetio da u nekim modovima ne može?

Zašto je to tako?
0

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  unete izmene novembar 2018.

  @brankboj Pozdrav i dobro došao na Huawei Forum! :smile:

  Uglavnom na Huawei mobilnim telefonima zum ne može da se koristi ako je u podešavanjima kamere odabrana najviša rezolucija (najviši kvalitet) slike. To je zato što kada govorimo o zumu mislimo na digitalni zum. :smile: Naime kod većine mobilnih telefona danas, čak i premium modela sočivo unutar telefona je fiksirano stoga svakim uveličavanjem zapravo se koristi digitalni zum koji sa svakim procentom uvećanja degradira kvalitet slike, zapravo smanjuje joj rezoluciju (kao kada na kompjuteru u nekom programu za gledanje fotografija samo uveličavaš sliku, tj. radiš "crop"; u određenom momentu slika će postati mutna tj. zrnasta, videće se pojedinačni pikseli...)

  Srećom kod Huawei telefona, konkretno, P Smart modela, imaš više kamera koje "uskaču u pomoć". :wink: Kao što čovek sa dva oka određuje koliko je neki predmet udaljen, tako je i jedna kamera kod dual kamera sistema zadužena za "dubinu" fotografije. Svakako nije poželjno koristiti veći zum na telefonu (barem ne više od 2 do 3 puta) jer se kvalitet fotografija smanjuje.

  Naravno i za to postoje rešenja u vidu raznih dodataka za kameru telefona (objektivi sa optičkim zumom), koji se mogu lako nabaviti uglavnom preko Interneta....

  U svakom slučaju nadam se da sam ti razjasnio neke nedoumice, ukoliko imaš još neko pitanje ili problem tu smo za tebe! :blush:

  Ugodan dan želi ti
  Marko i tim Huawei Foruma! :smiley:

  0