Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

HiSuite - menadžer sadržaja vašeg telefona na PC-u

Huawei ForumHuawei Forum
unete izmene februar 4 Aplikacije

Ne postoji napredni korisnik Huawei mobilnih telefona koji barem jednom nije hteo da uredi podatke na svom telefonu. Bilo da se radi o brisanju Download sekcije na telefonu koja se često puni svime i svačim, ili želimo prosto da reorganizujemo albume, napravimo Backup ili osvežimo telefon često ćemo se naći u situaciji da smo pred izazovom zvanim "čeprkanje podataka" po telefonu! E tu nam u pomoć uskače odlična, a krajnje jednostavna aplikacija zvana HiSuite. Sa njom ćete brzo i u par koraka "zaći" u bilo koju sekciju telefona, premeštati fotografje, praviti albume, sređivati kontakte, izbaciti bespotrebne aplikacije, praviti backup, osvežiti uređaj sa novom verzijom software-a itd. Neko će reći - pa dobro mogu to sve i na samom telefonu da uradim! Ali zapravo kada želite da radite sa podacima u "sitna crevca", na telefonu, bićete "ograničeni" ekranom svog uređaja, koji pokazuje ili ekran ili podatke "ispod haube"! Treba će vam program koji pokazuje istovremeno i jedno i drugo! A da bude pre svega bezbedan (kako ne biste obrisali nešto pogrešno!), pregledan i brz - a to je upravo HiSuite! Naravno ukoliko nešto zabrljate uvek imate opciju Backup-a no krenimo redom.

Ono što vam je potrebno su naravno PC, USB kabl za vaš Huawei telefon kao i aplikacija HiSuite koju možete naći na sledećoj adresi: http://consumer.huawei.com/minisite/HiSuite_en/

Ubrzo nakon instalacije naćićete se u okruženju HiSuite aplikacije. Povežite telefon preko USB kabla na kompjuter. Eh da, ovde je bitno napomenuti da u "Settings" sekciji telefona tapnete na "search" polje i ukucate "HDB".Kada ste našli "HDB" opciju, uključite je. Da ne bismo previše stručno zalazili u tematiku reći ćemo samo da je HDB jedna vrsta drajvera koji omogućava vašem kompjuteru tj. HiSuite-u da pristupi vašem telefonu!

HiSuite je orijentisan na tri glavne stvari koje možete uraditi sa telefonom povezanim na vaš PC a to su: Menadžment podataka ("Data Management"), Backup podataka ("Data backup") i Ažuriranje software-a ("System update").

Data Management

Ono što je stvarno sjajna stvar je to da ćete preko HiSuite na jednostavan način moći da menjate, editujete, brišete, premeštate, kreirate, gotovo svaki podatak koji imate na telefonu! To možete uraditi na dva načina.

Jedan je da u glavnom ekranu HiSuite-a (gde vidite sličicu vašeg telefona i ono što je trenutno na njemu) kliknete na neki od polja: Contacts, Messages, Pictures, Videos i Apps. Klikom na svaku od ovih polja otvarate njegov sadržaj koji možete da editujete, brišete, premeštate i sl. Takođe je zgodno što direkt možete da prebacite na svoj kompjuter fotografije, kontakte, poruke, slike video snimke ili aplikacije - grupno ili pojedinačno (selekcijom).

Drugi način je da kliknete u gornjem levom delu ekrana HiSuite-a na stavku "My Device" - dobićete sa leve strane spisak podataka kao i u prethodnom slučaju - ali sada uočite stavke "File manager" i "Outlook" koje ne vidite na glavnom ekranu HiSuite-a (Home).

File manager je upravo to, menadžer fajlova gde možete videti bukvalno svaku datoteku ili fajl koji se nalazi na telefonu. OBRATITE PAŽNJU: Bilo kakvo menjanje, kopiranje ili brisanje podataka u ovoj sekciji radite na svoju odgovornost! - Stoga "petljanje" u File manager preporučujemo samo naprednijim korisnicima.
Outlook je mejl klijent, koji se sinhronizuje sa telefonom - ukoliko imate Outlook nalog na kompjuteru možete ga lako sinhronizovati sa telefonom i vice versa. :smile:

Data backup

Pravljenje rezervne kopije je nešto krajnje neophodno, ukoliko želite da ažurirate telefon sa novim software-om ili imate bitne podatke. U svakom slučaju ukoliko ste već povezali telefon na HiSuite nije na odmet da napravite rezervnu kopiju vaših podataka, za svaki slučaj. Ovoj opciji pristupate lako na glavnom ekranu HiSuite-a. Ukoliko želite povraćaj podataka na telefon odmah pored je lako vidljiva opcija Restore.

Pošto smo ovu temu već detaljno obradili, za detaljnije informacije pogledajte sledeći link: https://huaweiforum.rs/discussion/24/kako-lako-sacuvati-podatke-sa-huawei-telefona-na-kompjuter#latest

System update

Često se dešava da software telefona ažuriramo "u hodu", tj. kada vam stigne notifikacija o novijoj verziji. Iako u 90% slučajeva takavo ažuriranje ne pravi nikakave probleme, postoji mala šansa da će nešto poći naopako i da ćete izgubiti podatke. Mala šansa ali ipak... Da ne biste rizikovali najbezbedniji je način ažurirati telefon upravo preko HiSuite-a. To je opcija "Update". Naravno OBAVEZNO pre ovoga uraditi Backup.

Ukoliko vaš mobilni uređaj iz nekog razloga zabaguje prisutna je i opcija "System recovery" - doduše opcija za sada nije rezervisana za sve Huawei uređaje, ali sa svakom novijom verzijom HiSuite-a ovaj spisak se povećava, tako da ako vaš uređaj nije na spisku ne gine vam - servis. :neutral:

Ovim tekstom smo se potrudili da obuhvatimo ukratko sve bitne opcije koje nudi HiSuite aplikacija za Windows. A neke "sitnice" poput pravljenja screenshot-a iz HiSuite-a i snimanja ekrana ostavljamo za sada na vama da otkrijete. :wink:

Ukoliko vam se tekst dobao ili vam bio od koristi, slobodno komentarišite, ostavite utiske ili kliknite na like :smiley:

P.S. HiSuite smo testirali sa telefonom Huawei Mate 10 Pro i sa Windows 10 Pro platformom.

3