Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Update software-a na telefonu

Huawei ForumHuawei Forum
unete izmene avgust 2018. Pitanja i odgovori

Bilo da koristite stariji ili noviji Huawei model telefona, uvek je korisno imati najnoviju verziju software-a. Bagovi ili sitne "greškice" koje se pojavljuju u software-u se uvek "ispeglaju" sa novijim verzijama, a u većini slučajeva novije verzije software-a donose i neke nove opcije na telefonu, koje do tada niste imali, pa je samim tim ugođaj korišćena telefona unapređen.

Kada možete raditi update telefona?

Najbolje je kada kupite nov telefon, prilikom prvog uključivanja dok je telefon "svež" bez ubačenih podataka. Time ste "bezbedni" ukoliko nešto pođe naopako, mada u većini slučajeva je update zapravo jedna rutinska radnja koja se odvija bez problema. Svakako imajte na umu da SIM kartica, obavezno bude ubačena u telefon. Takođe update možete raditi i kada ste telefon koristili neko vreme, ali pre pokretanja update-a obavezno uradite "Backup"! Takođe obratite pažnju da baterija bude napunjena barem preko 50%, jer nekad update može da potraje! Ukoliko imate manje "rezervi" na bateriji uključite telefon na punjač ili sačekajte da se dopuni baterija. Takođe gledajte da budete u blizini nekog WiFi-ja kako ne biste potrošili svoj mobilni internet na update, jer on nekada može da "teži" i više stotina MB.

Kako možete raditi update telefona?

Update Huawei mobilnog telefona možete uraditi na dva načina i mi ćemo ih detaljnije sada opisati.

1 način je preko sistemskog software-a - sve što treba da uradite je da odete na Settings (Podešavanja), pa u sekciju System i nakon toga odaberete stavku System update (Ažuriranje sistema). Ukoliko postoji novija verzija pokrenuće se ažuriranje, ukoliko ne ispisaće se poruka da je telefon na poslednjoj verziji software-a kao u našem slučaju (pogledajte slike redom u galeriji).

2 način je preko HiCare opcije. Isto ćete otići u podešavanja telefona i odabrati prvu opciju odozgo Account center (Centar za naloge). Nakon toga odabrete opciju More (Još) koja vas vodi do HiCare-a. Tu ćete videti opciju za proveru ažuriranja, koju odaberete i na taj način ažurirate sistemski software vašeg mobilnog uređaja. Ukoliko je najnovija verzija instalirane dobićete poruku da je sistem ažuriran na poslednju verziju (pogledajte slike redom):

OBRATITE PAŽNJU: Da bi ste preko HiCare update-ovali telefon morate posedovati Huawei nalog. Njega lako možete kreirati sa vašim brojem telefona ili mejlom (a možete i sa obe varijante kao potpisnik ovih redova). Prilikom kreiranja stićiće vam potvrda (verifikacioni kod) na telefon (kao SMS poruka) ili kao e-mail poruka u zavisnosti za šta ste vezali nalog. Upisivanjem ovog koda u telefon potvrđujete vaš nalog. Inače Huawei nalog je dobro imati i zbog online backup-a, online provere garancije itd.

I to je to - ukoliko ste pažljivo uradili prethodne korake trebalo bi da imate ažuriran telefon na poslednju verziju software-a.

Ukoliko vam se tekst dopao kliknite na like, sherujte ga i pišite vaše utiske i komentare slobodno!

Ako iz nekog razloga update nije prošao uspešno ili ste imali nekih problema javite nam, tu smo za vas da pomognemo!

Ugodan dan vam želi

Marko i tim Huawei Foruma

P. S. Screenshot-ovi u tekstu su napravljeni pomoću Huawei Y7 Prime 2018 telefona

Tagovano:
3

Komentari

 • OliverTwist1970OliverTwist1970
  Ja se izvinjavam. Hteo da idem na opciju clear catch u meniju gde je i reboot i factory data reset međutim sada po prvi put se pojavljuje opcija recovery mode update latest package. Nisam hteo da to obavim dok se ne raspitam kod vas sta to znaci. A kada uđem u settings u update opciju ne postoji update....Evo ovo izlazi na ekranu.Nije se pojavilo jedno vreme evo opet se pojavilo. Čitao sam o tome na stranim forumima svi se žale jer ne postoji update sam u telefonu u opciji settings nego samo ovaj koji im zaključava telefon ili šta već radi kako ne treba. O čemu se tu radi jel to virus ili legalan update?
  0
 • OliverTwist1970OliverTwist1970
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @OliverTwist1970 Da li možeš uopšte da napišeš korak po korak šta si radio da bi dobio ovaj ekran koji si poslao?

  0
 • OliverTwist1970OliverTwist1970
  Prvo ovde sam prvi koji bi upao u problem eventualni,ali na globalnom nivou nisam jer sam čitao o tome kao i ti sto možeš (a tamo piše da se obratimo customer care - u) . Ušao sam kažem ti da uradim clear cache pritiskom na dugme gde se gasi telefon i taster volume up. I izašla mi je novonastala opcija update....pošto je nema u update-u na ona dva načina koji ste predstavili pomislio sam da je to virus i da je krajnje sumnjivo. Zato nisam hteo da update-ujem nego da izguglam i pitam vas. Zanimljivo je da prvi put posle toga kada sam se obratio vama ta opcija je nestala i bilo je clear catch... Posle toga sledećeg dana opet update... Čitajući iskustva na svetskim forumima da sam uradio taj update mogao bih da bacim telefon. Zato vas pitam da kontaktirate nekog iznad vas da vidite o čemu se radi tu.
  0
 • OliverTwist1970OliverTwist1970
  Evo upravo mi je stigao update za EMUI sa novim GPU turbom. 8.0.0 150 da li da ga prihvatim?
  0
 • OliverTwist1970OliverTwist1970
  Update-ovao sam ali nikako da mi stigne game suite aplikacija? Jel to samo stiže ili da download-ujem negde?
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  unete izmene septembar 2018.

  @OliverTwist1970 Zašto postavljaš ista pitanja u različitim temama? Već sam te zamolio da obratiš pažnju na to.

  Pre svega Game Suite aplikacija dolazi sa update-om, dakle ne skida se posebno.

  Druga stvar reci mi molim te zašto si radio clear cache sa "power + volume up" tasterom? U System/Storage imaš opciju Storage Cleaner gde brišeš keš recimo. Da ne govorim o third party aplikacijama za brisanje cash-a kojih imaš tonu na Play Store-u... :wink:

  eRecovery što ti se pojavilo je opcija na nekim Huawei uređajima koja služi za povraćaj sistema telefona kada se desi neki problem usled nepravilnog korišćenja, ubacivanja custom software-a i sl. ; kada se sistem "zamrzne" npr. itd. Dakle nema veze sa nikakvim virusima, već je opcija u telefonu koja služi kao "ispomoć" ako ti je telefon u ozbiljnim problemima... :smiley:

  Nadam se da ti je sada malo jasnije. :smiley:

  Dakle bez panike, sve je ok, ukoliko imaš još neko pitanje tu smo. I opet kažem nemoj da dupliraš pitanja ubuduće ću takva pitanja brisati.

  Hvala na razumevanju! :blush:

  Marko i tim Huawei foruma

  3
 • JosidaJosida

  Dali je tacno da huawei hoce da napravi novi (software) za telefone kako bi se oslobodio androida i kako bi se zastitili sto znaci imali bi smo android, ios apple i huawei (software)

  0
 • JosidaJosida

  Znaci 3 razlicita (software) za telefone

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Josida Postoji već LightOS koji Huawei razvija, trenutno je na WatchGT satu...

  1
 • JosidaJosida

  Dali uvek huawei mora zadnji da azurira srednju klasu

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Josida Zašto misliš da je nedostatak što ne izbacujemo prvi ažuriranja?

  Mnogo je bitnije da uređaji dobiju stabilan i free-bug software nego da brzamo.

  1
 • GoranhonorGoranhonor

  Pozdrav,
  ajde da postavim ovde jedno pitanje. Zasto nemam nikakvo azuriranje na mom honor 8x?Ako dobijem odgovor idemo dalje sa detaljima. Hvala

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Goranhonor Pozdrav! Na žalost ne mogu da ti odgovorim na ovo pitanje, najbolje bi bilo da odgovor potražiš na Honor Facebook grupi, forumu, call centru i sl. Ovo je forum posvećen isključivo Huawei mobilnim uređajima. Ukoliko imaš neko pitanje ili nedoumice u vezi Huawei uređaja možeš slobodno postaviti pitanje ili otvoriti novu temu... :smile:

  Hvala na razumevanju.

  0