Politika kolačića

Ovaj veb sajt koristi kolačiće kako bi pružio bolje iskustvo, dodatke za društvene mreže i za analizu saobraćaja. Saglasni ste sa korišćenjem kolačića ukoliko nastavite da koristite ovaj veb sajt. Pročitaj više o politici kolačića ovde
Potvrdi

Temperatura i pregrejavanje telefona

Aquila888Aquila888
Ostalo

Pozdrav forumaši,
Imam jedno pitanje,koje može da bude od koristi i drugim članovima.Naime,zanima me koja je optimalna temperatura telefona?Negde sam pročitao da je 37 stepeni normalna temperatura,dok 63 stepena je temperatura koja već opasna po uređaj.U slučaju igranja igrica,video čata i sl.
Također me zanima,jel postoji podešavanje u aplikacijama za smanjeno opterećenje telefona.
Imam Huawei Mate 20 Lite,al mi se čini da se nekako brzo oseti toplina pod rukama,posle samo 6-7 minuta temeratura skoci na 40-43 stepena?Koliko je to zaista normalno stanje funkcionisanja telefona?

i koliko su aplikacije za hladjenje telefona funkcionalne?Koliko se možemo pouzdati u njih?

0

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Aquila888 Pozdrav i dobro došao na Huawei Forum! :smile:

  Nemoj da brineš to je normalna radna temperatura procesora. Nije ništa čudno da se telefon malo zagreje kada se goristi CPU i GPU istovremeno, ipak prilikom letnjih meseci treba izbegavati držati telefon direktno na suncu jer može da se ošteti nešto od komponenti. Zato u svakom uputstvu koje dobiješ uz uređaj proizvođač naglašava propisanu temperaturu okoline pod kojim je predviđeno da uređaj može da radi normalno.

  Prvi put čujem za aplikacije za hlađenje telefona, moguće da postoje, ali ja ih nisam nikad koristio niti imao potrebe za istim, možda neko drugi ima ikustva sa tim :smiley:

  Ukoliko imaš još neka pitanja i nedoumice - tu smo!

  Ugodan dan želi ti
  Marko i tim Huawei Foruma!

  1
 • Aquila888Aquila888

  @Huawei Forum Hvala na brzom respondiranju :)
  Mislio sam na aplikaciju "CPU Cooler".(Sad koliko sam se izblamirao ,ne znam :D )

  0
 • valdyvaldy

  Procesor na računaru ide i preko 120 stepeni,s tim što računar kreće sa opomenama na 100,tako da se opusti zbog tih 60 stepeni,pogotovo što je sad užasno toplo ;)

  0
 • dr_iggydr_iggy
  unete izmene juni 25

  @Aquila888 Što bi se izblamirao? Ne znam o čemu se radi, ali, verovatno taj CPU Cooler otktiva i "ubija" aplikacije koje troše resurse, ili nešto slično, i na taj način smanjuje temperaturu, ali, ne treba ti to.

  1
 • valdyvaldy

  Brlja to po sistemu i radi šta se njemu hoće.Batali.

  1
 • stexi95stexi95

  Hoce da se pregreje u ovim vrelim danima.. Ja nikada nisam imao problem dok nije postalo pretoplo i nama ljudima...

  0
 • valdyvaldy

  +гумена или пластична маска

  1
 • stexi95stexi95

  Bas tako @valdy.. To je sasvim normalno

  0